Gardameer

Camping Fornella is direct gelegen aan het Gardameer, een ongekend mooi en populair meer onder toeristen. Dat is natuurlijk niet voor niets. Naast het feit dat meer uitstekend geschikt is voor diverse watersporten, is het een prachtig stuk natuur en zijn er vele activiteiten op en rondom het Gardameer.

Goede Waterkwaliteit Gardameer
Het Gardameer is niet alleen het grootste, maar ook nog eens het meest schone meer van Italië. Het is gelegen in een prachtig landschap met bergen, stranden, veel natuur en prachtig gelegen stadjes. Het Gardameer is uitstekend geschikt voor verschillende watersporten . Zo kun je er surfen, waterfietsen, zwemmen en duiken. Jaarlijks trekken ook vele sportvissers naar het meer toe om hun geluk te beproeven. Er zwemt dan ook een diversiteit aan vissen in het meer.

Boot huren
Het Gardameer kent vele mooite plaatsen om te varen. Denk aan plaatsen als San Vigilio, Isola del Garda, Sirmione, Garda, Rocca di Manerba, Limone, Salò en Lazise. Ter plaatse een boot huren voor op het Gardameer behoort tot de mogelijkheden, maar vooraf reserveren is in het hoogseizoen daarbij wel aan te bevelen. Camping Fornella heeft een eigen aanlegsteiger dus dat maakt het huren van een boot extra aantrekkelijk. Gewoon lekker afmeren bij de camping!

Pretparken
Overigens ben je niet afhankelijk van het Gardameer zelf, wat ontspanning betreft. Rondom het meer zijn vele activiteiten en pretparken. Het grootste pretpark an Europa, Gardaland genaamd, ligt bijvoorbeeld direct aan het Gardameer en biedt gegarandeerd plezier en spektakel voor de kinderen. Vanzelfsprekend zijn er ook vele waterparken rondom het meer te vinden met de meest coole glijbanen en leuke wildwater banen. Ook voor de wat meer rustigere personen is er genoeg te doen. Zo kun je verschillende natuurparken of tuinen bezoeken of de bergen intrekken. Het gebied rondom het Gardameer is uitstekend geschikt voor wandelaars en fietsers.

Trek de bergen in
Tijdens uw vakantie aan het Gardameer kunt u ook de bergen eens bezoeken. zo kunt u hier rotsklimmen of met de kabelbaan naar de top van een berg om te genieten van het prachtige uitzicht. Ook kunt er allerlei bergsporten beoefenen en kunt u bijvoorbeeld de watervallen van Molina eens bezichtigen. Een vakantie aan het Gardameer zal in ieder geval nooit voor verveling zorgen en u zult er uw ogen uitkijken!