San Felice del Benaco

San Felice del Benaco is een prachtige plaats, direct gelegen aan het Gardameer. Dit rustige stadje is getekend door historie en u kunt er dan ook verschillende dingen bezichtigen.

San Felice del Benaco is een oase van rust met smalle straatjes en groenen tuinen. Eeuwen geleden werd in dit stadje fel gevochten er daar zijn de overblijfselen nog van terug te vinden. Zo werd er een middeleeuws kasteel volledig verwoest. U kunt echter de resten van dit kasteel nog terugvinden en rond de ruïnes hiervan, die inmiddels zijn overgroeid door vele planten, zijn de meest prachtige plekjes te vinden om te picknicken en te genieten van de omgeving. Bovendien kunt u vanuit San Felice vele leuke tochtjes maken naar bijvoorbeeld wijngaarden.

Historische kern
In het centrum van dit stadje kunt u nog meer historie bezichtigen. Zo zijn er enkele oude en fraaie gebouwen te bezichtigen. Een van deze gebouwen is de Karmelietenkerk, die stamt uit de 15e eeuw. Deze bedevaartskerk is in Romaans-Gotische stijl gebouwd en bijzonder mooi om te bezichtigen. Binenn hangen enkele prachtige schilderijen en er zijn fraaie fresco’s die eveneens uit de 15e eeuw stammen. Overigens kunt vanaf deze kerk ook nog eens prachtige foto’s maken door het bijzondere uitzicht over het Gardameer.

San Felice del Benaco is verder een erg rustig dorp met een agrarisch karakter. U zult hier drukke winkelcentra of vele restaurants en terassen tegenkomen. Wel wordt er in het stadje elke week een markt gehouden waar u zeker eens een bezoek aan moet brengen. Hier worden namelijk vaak de lekkerste lokale producten verkocht. Deze markt wordt altijd op zaterdagmorgen gehouden.

San Felice del Benanco is vooral een geschikt stadje wanneer u tijdens uw vakantie op zoek bent naar een dagje rust; even geen herrie en massatoerisme, maar gewoon genieten van de rust en de historie.